The Casa Ferrero Administrative Building

Ferrero’s new global HQ gathers in one building with nearly 1,300 people, previously spread over five different offices. The building, with a total floor space of almost 30,000 m², opened in December 2019. The building is designed to evoke the atmosphere of an Italian square: a vast atrium is surrounded by two multi-storey office wings.

Boon Edam was appointed to craft and install the golden revolving door, on behalf of facade builder Groven + Portal, who in turn worked for general contractor Felix Giorgetti. The colour of the revolving door makes a visual reference to the world-famous golden chocolate - Ferrero Rocher.

  
  

Italian Charm in Luxembourg

The Casa Ferrero administrative building consists of two blocks built on a common basement. It was the combination of these plots, and the architectural skills, that resulted in what you see today: a building that is both impressive and elegant as well as being a pleasant and functional workplace for the employees of the food group.

Ferrero’s colours are subtly incorporated into the classic facades, with bronze tones and a gilded effect over the windows as well as the entrance glass panels. This effect was achieved by applying a gold-coloured textile fabric to the laminated glass during the project’s construction.

Behind the glass facade of the entrance, the most jaw-dropping area of Ferrero’s headquarters unfolds - a central atrium that connects the two blocks and is entirely covered by a glass roof. The spacious atrium is designed to function as a reception and meeting space. Horizontal circulation between the two blocks is facilitated by connecting walkways with a range of 20 meters.

The vertical circulation occurs through panoramic glass elevators. The central atrium’s glass-roofed space is open to life within the company and encourages interaction between employees. This 11-storey building, including six upper levels (ground floor + 5 floors) and five lower levels, adapts perfectly to its urban surroundings. The office areas are spread over nine floors, taking advantage of maximum light for the interior space. Levels -3 to -5 include technical areas and parking spaces.

Ferrero’s wish was for a functional and pleasant building for everyone who works there. We think they have achieved this in spades!

Product Specifications:

Product:              Tourniket Revolving Door
Diameter:           3800mm
Height:               2212mm
Canopy Height:   200mm  
Finish:                 Gold colour coating

A Smooth Collaboration

Projects like these involve many collaborators, and for this one we are working with the below in our quest to secure the space:

City:

Senningerberg

Country:

Luxembourg

Products:

Tourniket

Segment:

Corporate HQ

Year:

June 2019

The Architect:

PERRY WEBER ET ASSOCIÉS

The Contractor:

GROVEN+PORTAL
Felix Giorgetti

The Client:

Ferrero International

Contact Us

Royal Boon Edam International B.V.

 

Please don’t hesitate to contact us with any questions you may have.

© Royal Boon Edam International B.V.